Jövőt Építünk Életvezetési Tábor - 2018

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület által az EFOP-1.2.1-15-2016-00523 számú, Jövőnk a család című projekt keretében – a tavalyi tábor folytatásaként – került megszervezésre a nehéz körülmények között élő családok számára ez a tábor. Célja, hogy a hétköznapok nehézségein könnyítsünk azzal, hogy olyan ismereteket és praktikákat adunk a résztvevők kezébe, mellyel gondjaikon enyhíteni tudnak. A megszerzett ismeretek és tapasztalatok nem csak a táborlakók életét gazdagította, hanem a környezetükben élő rokonok és barátok is épülhetnek hatásaiból. A tábor munkatársai mind önkéntesként segítették a sikeres lebonyolítást.

Jövőt Építünk Életvezetési Tábor - 2017

Az Együtt az Életért Egyesület 64817-1/2016/CSALADNEP pályázat és a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület EFOP-1.2.1-15-2016-00523 számú, Jövőnk a család című projekt keretében nehéz körülmények között élő családoknak szerveztünk tábort. A program célja olyan ismeretanyagok és technikák elsajátítása, amellyel a hétköznapi életet könnyíthetik. Ennek érdekében meghívtunk védőnőt, bűnmegelőzési-, munkaerő-piaci-, és kommunikációs szakembert, szakácsot, kézművest, akik tartalmas előadásokkal és foglalkozásokkal segítették az ismeretek elsajátítását. Fontos célkitűzésünk volt az is, hogy a segítő fiatalok példaképek lehessenek a jelenlévő gyermekek számára. A tábor munkatársai mind önkéntesként segítették a sikeres lebonyolítást.

Örökbefogadók és Családok Napja - 2016

“Aki befogad egy gyermeket…”

Az Együtt az Életért Egyesület 2016. április 22-24-én a Rácz Tanyán szervezett 3 napos országos rendezvényt örökbefogadó családok számára. Az örökbefogadó szülők előadásokat hallhattak a gyermeki kötődés és gyermekvédelem témakörében, valamint interaktív foglalkozásokon vehettek részt. A gyermekeket állatsimogató, valamint közös sport-, és játszóprogramok várták. A 3 napos rendezvény a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, (CSP-CSBO-15-A-23685) támogatásával valósult meg. A találkozót segítette a Forrás Gyermek- és Ifjúságvédő Alapítvány, a Rácz Lovastanya, és a Digital Fusion. Köszönet mindazoknak, akik támogatták a rendezvény megvalósítását.

MÁSKÉPP - 2015

„Adj kulcsot az embereknek, …”

Az iskolákban a sikeres nevelés egyik lehetséges eszköze lehet a „7 szokás program”, melyben megtalálhatja tanár-diák-szülő azt a közös nyelvet, amellyel következetesen, egységesen haladhatnak a nevelésben. Kiszámítható, szeretetteljes közösségben, együtt tervezve a gyermek iskolai életét. „A bennem rejlő vezető” nemzetközi program alapja, Stephen Covey: A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása. A program célja, hogy a gyerekek az életük eredményes vezetéséhez szükséges jellemvonásokat, készségeket és viselkedési mintákat elsajátítsák. Az életvezetési program a gyökerektől építkezik, nincs mögötte vallás, filozófia. Remények szerint a program az iskolafejlesztések kiváló részese lehet.

Örökbefogadók és Családok Napja - 2014

Minden gyermeket várnak egy családban…

Ezzel a mottóval szervezett 3 napos országos rendezvényt örökbefogadó családok számára az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület. Az örökbefogadó szülők előadásokat hallhattak, és interaktív foglalkozásokon vehettek részt. A gyermekeket aszfalt rajzverseny, közös sport-, és játszóprogramok, valamint kézműves foglalkozások várták. Ismét megszólalt a babaharang, amely évente egyszer, csak ezen a napon kondul meg. Az Örökbefogadók és Családok Napja a TÁMOP, és az NCSSZI, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület, a Lakitelek Népfőiskola Alapítvány valamint a Forrás Gyermek- és Ifjúságvédő Alapítvány támogatásával valósult meg.

Jövőt Építünk Életvezetési Tábor - 2013

Hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között élő családok számára

Az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület és a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület alapítványunk közreműködésével „Jövőt Építünk” címmel szervezett tábort Pécsett, melynek a Szent Margit Kollégium adott otthont. A városunk szociálpolitikáját támogató civil kezdeményezést Kővári János országgyűlési képviselő és Varnyú Ildikó, az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület alelnöke nyitotta meg. A halmozottan hátrányos helyzetű családok és nagycsaládok számára rendezett tábor célja, olyan életfenntartási ismeretek, és életvezetési technikák elsajátítása, melyek a szülők, gyermekek hétköznapjait segíti és könnyíti.

Örökbefogadók és Családok Napja - 2013

 Egy babszemnyi élet elindult, és családra talált…

Ezzel a mottóval szervezett 3 napos családi rendezvényt alapítványunk együttműködésével az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület és a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület. A 2 napos Örökbefogadók Napja és az 1 napos Családok Napja rendezvénynek a Lakiteleki Népfőiskola adott otthont. A családbarát közgondolkodás népszerűsítése keretében a szervezők meghívták a környékbeli nagycsaládokat és az országos Nagycsaládos Egyesületet is. Közös családi vízi játékok és szabadtéri sport programok várták a gyerekeket. Találkozhattak egymással azok a párok, akik sokáig vártak a gyermekre és azok az önkéntesek, akik a megszületett babáknak szerető szülőket kerestek. Sok család adhatott tanúságot sérült, Down-szindrómás illetve roma gyermekek elfogadásáról, neveléséről. Az Örökbefogadók Napja program TÁMOP, a Családok Napja program pedig NCSSZI támogatásból valósult meg.

Esélyt akarok! - 2012

Korai Tanulási Központ születése az Ormánságban

A film a magyar oktatásügy, -még nem támogatott-, új, alternatív intézménytípusának kísérleti modellje, a hátrányos helyzetű településen élő kisgyermekek tanulási képességeinek korai kibontakoztatását célozva. Az intézményben kidolgozásra kerülő szülői kompetenciafejlesztő program alapján, a családok kiküszöbölhetik a gyermekük később jelentkező tanulási problémáit, iskolai kudarcait, tanulmányi előmenetelük gátló tényezőinek alapjait. A film fel kívánja hívni a szakmai körök és döntéshozók, valamint szülők figyelmét is arra, hogy a tanulási képességek csak a korai időszak hatékony szülő-gyermek játszótársi kapcsolatában alapozódhatnak meg. Meg kell változtatni azt a téves, tudománytalan szemléletet, hogy óvodától kezdve érdemes támogatni az élethosszig tartó tanulást, a kompetencia alapú nevelést, az iskolára és életre való felkészítést.

Életvezetési tábor - 2012

Hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között élő családok számára.

Az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülettel összefogva öt napos életvezetési tábort szervezett 2012. 08. 08 – 12 között Pécsett, nehéz körülmények között élő családok számára. A munkahelykereséshez, a társadalmi beilleszkedéshez, és a gyermekneveléshez szakemberek tréningekkel nyújtottak segítséget a szülőknek. A tábor szellemiségét a családi összetartozás és a gyerekekkel való foglalkozás hatotta át. Az öt napot a háztartásvezetési program kötötte össze. A tábor lebonyolítását önkéntes fiatalok munkájukkal segítették. A projekt megvalósítását alapítványunk oktatásban, nevelésben és technikai háttértámogatásban segítette.

A legnagyobb Verseny - 2012

Vannak, akik elindulnak az úton, és szembenéznek félelmeikkel.
Nem tántorítja vissza őket semmi.
Harcolnak, és nem mondanak le álmaikról.
Felfedezik az erőt, és csodákra képesek, mert hisznek benne.
Ők emlékeztetnek bennünket arra, hogy érdemes bízni, mert van remény.

Egy film a küzdésről, kitartásról, hogy ne mondj le az álmaidról, mert nincs lehetetlen.

Filmünk 2013. 05. 17-18-án rendezett IX. Göcsej Filmszemlén, 75 film közül, a zsűri különdíját nyerte.

Gyermeknap - 2011

A gyermekszegénység elleni program keretében, a leghátrányosabb családoknak szervezett gyermeknap sorozatot a Derűs Gyermekkor Alapítvány. A kényelmes utazásról, és a szórakoztató, élményekben gazdag programokról a Forrás Gyermek- és Ifjúságvédő Alapítvány gondoskodott. A rendezvénysorozat egyik színfoltja a pécsi városnézés, és állatkerti látogatás volt, a másik pedig az alkotó műhely és játszóház a Gilvánfai Biztos Kezdet Gyermekházban. Az alkotás öröme, a szülők és gyermekek közösségben eltöltött tevékenysége, a szülők részére biztosított nevelési tanácsadás, az egészségügyi, jogi, helyben történő segítségnyújtás, mind elősegíti a deprivált, hátrányos helyzetű családok szocializálódását, és társadalmi integrációját.
A szervezők vallják, hogy komplex segítő-támogató szolgáltatásukkal hozzájárulnak a szegény gyermekek esélyeinek javulásához, a kulturális tőke gyarapodásához, azaz a társadalmi beilleszkedésük hatékonyabbá válásához.

Copyright © 2010 Forrás Gyermek- és Ifjúságvédő Alapítvány All rights reserved