Luca Napja

Szocializációra nevelés a bölcsődében

A bölcsődébe kerüléssel sok új nevelő hatás éri a kisgyermeket. A család mellett a bölcsődei kisgyermeknevelők is jelentős szerepet kapnak a gyermek mindennapjaiban. Filmünkkel a család és a bölcsőde együttműködésének példájával, a gyermek szemszögéből mutatjuk be Luca egy napját.
(A film hossza: 25 perc)

Filmrészlet:

A teljes film itt:

Bátorító kezek

Inkluzív nevelés a bölcsődében

A film a sajátos nevelési igényű kisgyermekek bölcsődei ellátásnak egy lehetséges formáját, a teljes integrációban történő nevelést, gondozást, korai fejlesztést mutatja be. Rávilágít a befogadás és együttnevelkedés legfontosabb elemeire, segítve ezzel azon intézmények munkáját, akik felvállalják ezt a feladatot.
(A film hossza: 16 perc)

Filmrészlet:

A teljes film itt:

Guggolj ide mellém!

Korai intervenció a bölcsődében

Filmünkkel egy pécsi bölcsőde bemutatásán keresztül szeretnénk módszertani segítséget nyújtani azon intézményeknek, amelyek fontosnak érzik a sajátos nevelési igényű kisgyermekek befogadását. A módszerek bemutatásán túl, olyan szemléletet tükröz a film, melyben a normalizációs elvek hétköznapi szépségeit, bölcsődei élethelyzetek igazolják.
(A film hossza: 17 perc)

Filmrészlet:

A teljes film itt:

A kimondhatatlan művészet

A vizuális önkifejezés előhívása

A festék érintése, az ujjnyomat látványa az alkotás és a teremtés örömét adja. A gyapjú érintése, a szappannal, vízzel való átalakítása az észlelőfunkciók fejlődését segíti elő. Azoknál a gyerekeknél, akik beszédben kevésbé tudják kifejezni magukat, a művészetterápia hatással van a szellemi képesség és érzékelés harmóniájára.
(A film hossza: 20 perc)

Filmrészlet:

A teljes film itt:

Copyright © 2010 Forrás Gyermek- és Ifjúságvédő Alapítvány All rights reserved